6 Temmuz 2009 Pazartesi

Guardian'dan Türkiye'ye 3 Sayfa


The Guardian gazetesinin hafta sonları yayınladığı seyahat eki Travel Türkiye'ye üç sayfa ayırdı. Özellikle Türkiye'de tren yolculuğunu konu alan gazete, trenlerin temiz, geniş ve kısmen de olsa avantajlı olduğuna vurgu yaptı.
Buna karşın Türkiye'de tren biletlerinin çok ucuz olduğunu yazan gazete, en son başlatılan kampanyalarda Türkiye'de 30 günlük tren bileti alanların Türkiye'yi baştan sona gezebileceklerini yazdı. Bilet fiyatlarını Avrupa ülkelerinde olan fiyatlarla karşılaştıran gazete, Avrupa ülkelerinde bilet fiyatlarının Türkiye'dekinin neredeyse on kat daha pahalı olduğuna dikkat çekti.

Haydarpaşa tren garının mimari olarak etkileyici olduğunu yazan The Guardian, "Her gün binlerce kişi Avrupa yakasından vapurla Haydarpaşa garına geçerek buradan Anadolu'ya seyahat ediyor. Trenler Türkler tarafından doldurulmuş, yolculuk boyunca sadece bir çift turiste rastladım. Turistlerin treni bu kadar az kullanmasına da anlam veremedim. Yakında İstanbul-Ankara hızlı tren seferleri hayata geçecek ve mevcut trenlerle yapılan 8 saatlik yolculuk süresini 4 saatten daha aza indirecek." ifadelerine yer verdi.
Trenle yapılan yolculuk sırasında Türkiye'nin tarihi yerlerinden geçme fırsatı bulduklarını yazan gazetenin muhabiri, "İstediğiniz zaman trenden istediğiniz yerde inip tarihi yerlere gezebilirsiniz." yorumunu yaptı.
Trenin ülkenin doğusundan batısına önemli noktalardan geçtiğini hatırlatan gazetenin seyahat eki, yolculuk süresince trenin uğradığı yerlerde mevcut ucuz butik otellerin bulunabildiğini da ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder