30 Ağustos 2009 Pazar

MYKONOS ADASI



Mykonos Adası,Yunanistan'da görülmesi gereken çok güzel adalardan biri.Keten ve dantelin çok satıldığı Maykonos Adası'na turistlerin en çok gelme nedeni renkli gece hayatı.Bunun yanında,adanın her yerinden denize girebilir,limandan hareket eden teknelerle farklı plajlara gidebilirsiniz.


Paradise, Super Paradise, Agrari ve ya Elia’ya görülmesi gereken en güzel plajlarıdır.Bunlardan Super Paradise bir çıplaklar kampı. Elia ise en sonda olduğundan, Ada’nın göreceli en sakin plajıdır.Eğer kalabalıktan uzaklaşıp,biraz sakinliğin tadını çıkarmak istiyorsanız,Elia plajı sizin için oldukça uygun.


Adadaki kiliseler içinde,en dikkat çekeni,görülmesi gereken kilise Parapotiani Kilisesi.5 ayrı kilisenin birleştirilmesinden meydan geldiği için asimetrik bir şekle sahip olan Parapotiani Kilisesi bu özellikliği ile diğer kiliselerden ayrılıyor.

Mykonos Adası,yaşanan ilginç bir olaya kadar oldukça sakin bir adaymış.Ancak,1950 yılının,kış mevisiminde şiddetli bir fırtına yaşanmış.Bu fırtınayla beraber Pelikan Petros adaya düşer. Ada halkı,kuşa sahip çıkarlar.Pelikanın adaya düşmesiyle Mykonos'ta renkli gece hayatı başlar.Ada da,Pelikan Petros'un doldurulmuş halini görebilirsiniz.

Mykonos Adası,plajları,hikayeleri ve sahip olduğu tarih ve kültürleriyle görülmeye değer bir ada.

Belki tatilin son günlerinde karar veremeyenler için bir fikir olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder